Curaloe, ruku v ruce s přírodními složkami

Přírodní ingredience obsažené v produktech a na co jsou dobré? 

Nejspíše vám neuniklo, že hlavní složkou našich produktů jsou výtažky z rostliny Aloe Vera. Hrdě tuto rostlinu máme také v názvu naší značky. Nicméně stojíme nohama na zemi a víme, že nejsme jediní, kteří těží z blahodárných účinků Aloe Vera a používají ji při výrobě kosmetických produktů či doplňků stravy. Přesto si troufáme říci, že se při zpracování odlišujeme a snažíme se k této rostlině přistupovat s největším respektem a vytěžit z ní co nejvíce jejich léčivých účinků.

Šetrný přístup k rostlině je zásadní

Abychom vám přiblížili náš přístup k Aloe Vera a jejímu zpracování, musíme zabrousit až k jejímu pěstování. Pro stoprocentní jistotu kvality výtažků, které z Aloe získáváme, ji pěstujeme na vlastních plantážích, kde ji vlastnoručně sklízíme a následně zpracováváme. Z každé rostliny sklízíme pouze 3-4 listy, abychom do rostliny příliš nezasahovali a ta se mohla bez problému regenerovat. Zde začíná náš jedinečný přístup dalšího zpracování. Po sklizni následuje lisování, kterým získáme extrakt z vnitřních listů. Za studena vylisovaný gel okamžitě zapracujeme do krémů, šampónů, nebo džusů. Celý tento proces trvá maximálně do 3 dnů. Právě proto jsme schopni přenést všechny léčivé výtažky rostliny do produktů.

Zpracování Aloe Vera maximálně do 3 dnů…

Možná si kladete otázku, v čem je tento přístup odlišný od jiných? Běžné, komerční zpracování Aloe Vera tkví zejména v tom, že se vylisovaný gel z rostliny zahřívá až na 150 stupňů Celsia, což zapříčiní, že se z gelu stane prášek, který má řadu výhod zejména z hlediska logistiky a trvanlivosti. Tím výrobci výrazně klesají náklady na výrobu finálního produktu. Další zdánlivou výhodou je, že dehydrovaný gel nepodléhá rychlé zkáze neboli neoxiduje. Bohužel při zahřívání gelu na 150 stupňů Celsia se s vodou zároveň vypařují účinné látky, které se tak do konečného výrobku nedostanou. A protože nám záleží na výsledném produktu a za svými výrobky si stojíme, rozhodli jsme se odlišit a zpracovávat hlavní surovinu pro krémy, šampony i džusy šetrně, a to i za cenu vyšších nákladů. Tímto přístupem je gel z Aloe Vera schopný uchovat všechny jeho účinné látky jako jsou vitaminy a bioaktivní látky a to ve své přirozené podobě. To ocení zejména naše pokožka i náš organismus při užívání, protože z přírodních látek naše tělo těží nejvíce. Dává vám to smysl? Nám totiž ano a přesně proto to děláme.

Ruku v ruce s dalšími ingrediencemi

Jelikož si opravdu zakládáme na výrobě produktů už od samotného pěstování, všechny další ingredience, které doplňují krémy, šampóny nebo džusy jsou také čistě přírodní. Aloe Vera skvěle funguje například v kombinaci s bambuckým máslem, proto tělové mléko s 80% Aloe Vera a bambuckým máslem zpevní naši pokožku a hravě si poradí také s nepříznivými vlivy počasí, jako je popálení od slunce, nebo nyní více aktuálním popraskáním pokožky vlivem chladného počasí.

Nabitý vitaminy – to je avokádový olej

Vitaminy A, D a E jsou stavební kameny pro krásnou, svěží a zdravou pokožku. A je to právě avokádový olej, který je těmito vitaminy doslova nabitý. Spoustu dalších vitaminů a minerálů, kterými se tato superpotravina může chlubit, pomáhá udržet naši pokožku v rovnováze. Proto jsme se rozhodli do některých našich produktů jako je například obličejové a tělové mýdlo, avokádový olej zapracovat. Ten získáváme lisováním semen této rostliny zcela v souladu s požadavky na zachování všech účinných látek, tedy přírodní cestou.

Snímek obrazovky 2019-12-09 v 21.15.20

Zázrak z Austrálie

Je třeba ho více představovat? Olej lisovaný z listů stromu původem z Austrálie si našel místo téměř v každé koupelně. Ano, řeč je o zázračném tea tree oleji. V kombinaci s Aloe Vera doplňuje její regenerační a hojivé vlastnosti. I tea tree olej najdete v některých našich tělových produktech.

Voňavá levandule

Tělový gel s 95% Aloe Vera a levandulovým olejem působí i díky silici z levandule na naši pokožku protizánětlivě. Gel ochlazuje pokožku a ulevuje od vysušení, má hojivé účinky na drobná povrchová zranění, navíc zmírňuje svědění. Získá si vás i svými hydratačními a regeneračními účinky.

Kokosový olej, olivový olej a olej z jader vinné révy

Ne náhodou o kokosovém oleji slyšíme všude kolem nás. Je nabitý kvalitními tuky, které působí blahodárně na naši pokožku, ale poradí si skvěle i s výživou vlasů. A to zejména díky kyselině laurové. Ta pomáhá regenerovat vlasové vlákno, zvyšuje lesk a pevnost vlasů a zabraňuje ztrátám proteinů, které jsou pro zdravé vlasy velice důležité. Proto kokosový olej najdete i v kondicionéru na vlasy. Do něj jsme také přidali olivový olej získávaný co nejšetrnější cestou, aby si zachoval všechny účinné látky. A jaká je úloha olivového oleje v kondicionéru? Kromě spousty vitaminů, které dodají vlasům bohatou výživu, olivový olej uzavírá celý vlas a zaceluje roztřepené konečky vlasů a vlasy tak působí zdravým dojmem. Celé složení doplňuje olej z jader vinné révy, který se postará o navrácení přirozeného lesku vlasů a vyživí konečky vlasů. Olej z jadérek vinné révy je také silný antioxidant a tím výborný společník v péči o pleť. Společně s dalšími účinnými ingrediencemi ho najdete v regeneračním krému proti vráskám, který se skvěle postará o vaše první vrásky i zralou pleť.

Snímek obrazovky 2019-12-09 v 21.18.56

Jako součást naší vize produkty netestujeme na zvířatech a v žádném z našich produktů nenajdete přísady živočišného původu. Při výrobě nepřidáváme do výrobků žádné konzervanty ze skupiny parabenů. Díky tomuto přístupu jsou naše produkty tak účinné a vhodné pro všechny typy pleti.

Tým Curaloe