Jak připravit pokožku na léto

Jak v létě pečovat o pokožku těla?

Nejen obličej vyžaduje péči, ale i pokožka celého těla, dostává obzvlášť během letních měsíců zabrat více než jindy. Je namáhaná slunečním zářením, potem nebo slanou vodou. Stejně jako pokožka obličeje i naše kůže potřebuje chránit, šetrně čistit a hydratovat. Jedině tak ji ochráníte před negativními vlivy slunečního záření, udržíte ji pružnou, zdravou a krásnou.

Už před hlavní letní sezónou připravte pokožku těla na sluníčko a pravidelně se mažte ochranným faktorem. Zejména ty části, které vystavujete volně slunci a nechráníte oblečením, jako je obličej, krk, ruce a nohy a rty. Pokud sportujte pod širým nebem, věnujte péči i správnému výběru opalovacího prostředku, který funguje i přesto, že se zpotíte. Klasické krémy vám v tomto případě nebudou stačit. Naštěstí je dnes velký výběr značek pro různé použití a účely.

Jak pečovat o pokožku po slunění?

Začněte už ve sprše. Sáhněte po vhodném sprchovém gelu, který pokožku šetrně vyčistí a zároveň ji po slunění zklidní už během sprchování. Vyzkoušejte sprchový gel s 50% obsahem Aloe Vera, které je v kosmetice ceněné právě díky svým hydratačním a regeneračním schopnostem.

Máte po slunění pocit suché šupinaté pokožky?

Dopřejte si jemný peeling, který odstraní odumřelé kožní buňky a navrátí ji jemnost. Tělový peeling Curaloe s 85% Aloe Vera obsahuje jemnou křemelinu přírodního původu a dá se použít i na obličej. Peeling připraví pokožku na další krok v péči o pleť.

Po sprše byste měli pokožku vždy hydratovat tělovým mlékem nebo krémem. Měl by to být takový váš běžný rituál po každé koupeli, protože jen pravidelná péče zaručí, že vaše pokožka neztratí elasticitu a bude vypadat i po opalování svěže. Skvělé je tělové mléko s 80% obsahem Aloe Vera, bambuckým máslem a olivovým olejem. Přírodní složky zaručí, že vaše pokožka bude vyživená a zhydratovaná a zachová si svou pevnost. Lehčí variantou pro každodenní použití je hojivý tělový gel obsahující dokonce 95% podíl Aloe Vera a tak je vysoce hydratační a navíc vám uleví i při spálení pokožky sluníčkem, po štípnutí hmyzem nebo drobných odřeninách. Pomáhá rychleji zklidnit a zregenerovat postižená místa.

aloe-vera-woman

Když se spálíte

Občas se to stane každému. I přesto, že se mažeme opalovacím krémem, po pobytu na slunci se může dostavit nepříjemný pocit pálení a zčervenání kůže. Podrážděné místo co nejdříve ošetřete. Pro tyhle případy se perfektně osvědčil hojivý krém Curaloe All Purpose s hydratačním 65% Aloe Vera, zklidňujícím kokosovým olejem, mangovým máslem, tea tree olejem, který má antibakteriální účinky a regeneračním vitamínem E. Navíc je obohacen o oxid zinečnatý, který je v kombinaci s Aloe Vera vhodný na kožní nemoci. Krém pomáhá ošetřit namáhaná místa, hydratuje, zjemňuje pokožku, zlepšuje její elasticitu a pomáhá redukovat pigmentové skvrny např. po pobytu na sluníčku. Kromě spálení od sluníčka ulevuje při ekzémech či lupénce. Stačí ho smíchat s regeneračním tělovým gelem plným 95% Aloe Vera a aplikovat na postižená místa. Tento univerzální krém je takovou přírodní lékárničkou a měli byste ho pokaždé přibalit do kufru. Nikdy nevíte, kdy se bude hodit.

Nezapomínejte, zdravá pokožka = krásná pokožka.

Tým Curaloe