Nástrahy zimy pro pleť a jak na ně

Ach ta zima, nástrahy pro pleť a jak je hravě zvládnout 6966944-snowflakes

Zima umí být krásná, v mžiku přikryje krajinu pod bílou peřinku, mráz svou kouzelnou hůlkou kreslí po oknech a pod nohama nám křupe, jako když lámeme čerstvý chleba. Pokud oblohu nezdobí nadýchané mraky plné bílého štěstí, sluníčko se zejména na horách ukazuje v plné síle a díky jeho paprskům se nám červenají opálené tváře.

Zima jako láskyplná dáma pro naši pleť opravdu není. Spíš zlá královna. Mrazu a chladu vystavená pokožka trpí, vysychá a poškozuje se její vnitřní pojivo. Střídání teplot celou situaci pro naší pleť jenom zhoršuje. Prvním signálem jsou suché ruce. Větrem ošlehané tváře pnou, jsou vysušené a rty jakbysmet. Co s tím? Svou pokožku musíme v zimě hýčkat jinak než v jiných obdobích, protože pokud péči v zimě zanedbáme, léto už ji nezachrání. 

Pomoc, vysušuje se mi kůže!
CURALOE_21

Aby zima měla co nejmenší dopad na naši pokožku, může nás napadnout se co nejvíce obléknout, což je rozhodně dobrý nápad. Ale ani tehdy nemáme zcela vyhráno. Rukavice nás ochrání před mrazem a krém na ruce je pak nemusí zachraňovat před zkázou. Naopak je krásně vyživí a zjemní. Ale pomůžeme naší pleti, když podobně jako ruce, zabalíme obličej do šály? To určitě ne! Přímý kontakt pleti s mrazivými teplotami ji sice neprospívá, ale zakrytí úst je přímo hřích. Pokud zahalíme ústa, při vydechování se v šátku bude uchovávat pára, která bude mrznout přímo na naši pleti a ta pak bude trpět. Proto je lepší v zimě nechat pleť dýchat a vynahradit jí dlouhý pobyt venku večerní péčí.

Neměli bychom zanedbat i vnitřní výživu, protože pleť zobrazuje nejen to, jak se stravujeme, ale zda má tělo dostatek živin. Plnohodnotný přísun vitamínů v tomto období je naprostý základ. Z jídelníčku byste neměli vynechat nasycené mastné kyseliny, ovoce a zeleninu. Pleti prospěje i občasný detox, o kterém jsme psali v našem minulém článku "Jak na detox".

 

Co je ideální zimní péče?

Jak v zimě pečovat o pokožku? Dopřát ji výživu nebo spíše hydrataci? Ideálně obojí, ale se správným načasováním. Pokožka v zimě potřebuje zejména výživu, aby byla chráněna před mrazem a větrem, proto před odchodem z domu naneste vyživující krém. Nemusíte se bránit ani silnější vrstvě, dokud pleť bude krém vstřebávat, dopřejte jí ho. Pokud cítíte, že vaše pokožka potřebuje opravdu velkou dávku výživy, můžete i přes den sáhnout po nočním krému, ty mívají zpravidla hutnější složení.

Noční krém Curaloe obsahuje 70 % Aloe Vera a je obohacen o bambucké máslo, vzácné oleje a vitamin E. Kombinace těchto složek se postará o hloubkovou výživu a pleť bude působit zdravým dojmem. Navíc neobsahuje vodu, která v tomto období není v kosmetice vhodná. Krémy Curaloe jsou na bázi za studena lisované šťávy z Aloe Vera rostlin, která má vysoce regenerační účinky pro všechny vrstvy pleti. Všímejte si složení krémů, pokud na předních místech mezi ingrediencemi objevíte slovo "aqua", krém radši nechte v regálu. bodylotion_curaloe

A zase ta hydratace

Suchá pleť v zimě trápí mnohé z nás, a tak bychom neměli zapomínat ani na hydrataci. Hydratační krémy však doporučujeme používat tehdy, když se zrovna nechystáte na čerstvý vzduch, protože mívají vysoký podíl vody ve složení, která může bezprostředně po nanesení a vystavení venkovním teplotám zamrznout a pleť poškodit. Denní hydratační krém Curaloe obsahuje kromě Aloe Vera gelu také levandulový olej, bambucké máslo a vitaminy A a E. Pleť sjednotí a navrací jí pružnost. Pokud se na pleti objeví nějaká popraskaná žilka nebo nechtěný pupínek, pomůže lokální nanesení 95% gelu z Aloe Vera. Ten má vysoce hojivé účinky a postará se o rychlé vymizení nedostatků pleti.

Máte nějaké osvědčené tipy, díky kterým vaše pokožka v zimě netrpí? Budeme rádi, když se s námi o ně podělíte na našich facebookových stránkách CurAloe CZ, nebo na našem instagramu curaloe_cz_sk.

Přejeme vám spoustu času stráveného zimními radovánky,

tým Curaloe.