Správná péče o pleť

Jak dodržovat správné návyky v péči o pleť?

Každá vizážistka, kosmetička i dermatoložka vám na otázku, co je základem zdravé a krásné pokožky, odpoví "správné čištění pleti". Pokožka na obličeji, stejně jako kůže na našem těle se přirozeně každý den obměňuje. Svrchní vrstva kůže je nahrazována novými buňkami. Je to naše ochranná vrstva, ale zároveň umožňuje našemu tělu i obličeji dýchat. Póry je potřeba udržovat čisté, aby se neucpávaly starými kožními buňkami, ani nečistotami zvenčí.

Sebelepší krém vám nepomůže, pokud nebudete věnovat dostatečnou péči důkladnému a zároveň šetrnému čištění, které pleť zbaví nečistot, ale zároveň ji zanechá její vlastní ochranný film. To samé platí u odličování makeupu. Najít rovnováhu není vždy snadné, proto jsou tu šetrné produkty Curaloe z přírodní Aloe Vera, která pleť udržuje v rovnováze. Kosmetika Curaloe byla vyrobena ekologicky přímo na plantáži Aloe Vera v manufaktuře na karibském Ostrově Curacao. Je plně na bázi vysoké koncentrace Aloe Vera té nejvyšší kvality.

Nesprávné odličování a čištění pleti může mít za následek spoustu dalších kožních problémů, nadměrné maštění pokožky a vznik akné, ekzémů, nebo naopak příliš suchá pokožka, a tím i vznik dalších vrásek. Pravidelná péče ráno i večer udržuje pokožku čistou, jemnou, nechá ji dýchat a zároveň hydratuje.

DSC_1440

Čištění, tonizace, hydratace

  1. krok

Navlhčete obličej vodou a použijte jemný pleťový mycí gel s 65% obsahem Aloe Vera a levandulového oleje, který šetrně čistí, odstraňuje makeup a přitom pleť nevysušuje jako např. mýdlo nebo běžné mycí gely a odličovače. Krouživými pohyby pleť promasírujte a vodou důkladně opláchněte.

  1. krok

Po mycím gelu je na řadě pleťové tonikum se 75% Aloe Vera, extraktem z okurky, grapefruitovým a limetkovým olejem. Tonikum účinně čistí, tonizuje, nevysušuje a zmenšuje póry. Je vhodný na všechny typy pleti, včetně velmi citlivé a problematické. Naneste ho na vatové či textilní kosmetické tampónky a jemně jimi krouživými pohyby přetřete celý obličej. Tonikum se po čištění postará o zklidnění pokožky a zanechá menší póry.

  1. krok

Posledním krokem čištění by měla být vždy hydratace pokožky, která v ní uzamkne vlhkost a bojuje proti úbytku hydratace a ztrátě elasticity. Přes den vždy sáhněte po denním krému s odlehčenou konzistencí. Obsahuje 75 % čistého Aloe Vera, bambucké máslo, levandulový olej a vitamín A a E. Pokožku regeneruje, hydratuje, zmírňuje projevy akné a chrání ji před vnějšími vlivy počasí. Denní péče je vhodná i pod makeup. Naneste malé množství krému na čelo, tváře, bradu i krk a jemně vmasírujte do pleti.

Na noc použijte výživnější noční krém se 70 % Aloe Vera, bambuckým máslem, olejem ze semínek vinné révy, avokádovým máslem a vitamínem E. Výživný mix ingrediencí, který během noci pečuje o vaši pokožku, působí proti volným radikálům, regeneruje, zpevňuje a hydratuje. Pro péči během dne i noci zkuste výhodný obličejový set pro komplexní péči Curaloe.

Pro zralejší pokožku doporučujeme používat náš výživný protivráskový krém. Je unikátní kombinací regeneračních schopností Aloe Vera v té nejvyšší kvalitě a dalších účinných ingrediencí pro anti-aging péči. Krém působí v hlubších vrstvách pokožky a tím zlepšuje její pružnost a pevnost v očním okolí a krku. Zmírňuje rýhy, vrásky a vějířky kolem očí.

Tým Curaloe